Blog

Als je durft te verdwalen ontdek je nieuwe wegen

Kijk op voeding

Kijk op voeding

Vandaag had ik een gesprek met mijn zoon. Hij had een keuze gemaakt over zijn eetpatroon. Hij was zich bewust van zijn gedrag, een mooi inzicht. Er ontstonden allemaal praktische uitdagingen en hij wilde onder andere weten waar ik mijn recepten vandaan haal. Nou kijk ik voor een recept best weleens in mijn moeders kookboek of op internet, maar meestal kook ik op intuïtie. We spraken af dat als ik deze week sta te koken, wij contact hebben over wat en hoe ik het maak. Tot zover het praktische deel.

 

Voeding is naast liefde het belangrijkste waar het in het leven om gaat. Fysiek hebben wij om diverse redenen voeding nodig, maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau hebben we voeding nodig. Het gesprek ging verder over wat voeding dan inhoudt en welke verbanden er zijn tussen het fysieke, emotionele, mentale en spirituele.

 

Als je niet voldoende gezond gevoed wordt, dan ga je dat op een ongezonde manier compenseren. Hiervoor zijn vaak veel aanleidingen. Dit kan zijn door schaarste of  mechanismen die aanzetten tot ongezonde voeding. Het kan tijdelijk of langdurig zijn in de vorm van verslaving, zoals ongezond eten, veel tv-kijken, overmatige of dwangmatige seks, gokken, nadrukkelijk aandacht vragen, drugsgebruik, overmatig drankgebruik en nog veel meer.