Blog

Als je durft te verdwalen ontdek je nieuwe wegen

Een dag in november

Een dag in november

Rustig opgestaan, ochtendritueel en even voelen wat er vandaag mag gebeuren. Ik ben me bewust dat ik tussen betonnen muren zit, besluit mijn gevoel vandaag te volgen en ga naar buiten. Al rijdend kom ik uit bij ‘Montferland’. Ik ga wandelen en daar komt een herinnering van een eerder bezoek aan dit bos naar boven. Een mooie plek midden in dit bos waar ik prachtige inzichten kreeg. Genietend van het uitzicht en de verbinding ervaar ik meer dan dat ik in bewust verwerken kan. Mijn aandacht gaat uit naar een mooi groen grasveld. Dat nog mooier uitkomt door een heuvel met zwarte grond en grazende koeien!

 

Het volgende moment komt de gedachte aan een oud patroon van mij sterk binnen. Vroeger zou ik direct naar die mooie plek midden in het bos willen! Deze behoefte is er nu niet! Genietend van het moment en de weg die ik bewandel ontstaat er een hele opsomming van oude gewoonten zoals: vaak naar dezelfde plek op vakantie willen, altijd ergens naartoe werken zonder daadwerkelijk bewust te zijn van wat ik aan het doen was, opleidingen volgen om ergens een functie te kunnen vervullen en nog veel meer. Even later kom ik aan op de plek waar ik eerder een mooie ervaring mocht hebben en prachtige inzichten kreeg. Deze plek voelt nu anders. Wat ben ik blij dat ik onderweg genoten heb van het pad, de omgeving en heel veel bewustwording.